top of page
  • polzkovahisica

POLŽKOV 14-DNEVNI USTVARJALNI IZZIV - 12. DAN






Ne samo, da moramo biti doma zaradi virusa. Zdaj so nam še prepovedali iti na snček in svež zrak zaradi saharskega prahu.


A dejte no.


Ampak ni panike. Mi itak zelo radi ustvarjamo in nikoli nam ne zmanjka idej! Pa naši otroci so najbolj srečni, ko so lahko v hiši.


Itak ja. In potem svizec zavije čokolado ...


No, kakorkoli. Malo že vsem živčki popuščajo, pa malo nam zmanjkuje idej. Ampak mi se ne damo.


Kak dan nazaj je naša babica dala odličen predlog. Lahko bi šivali (babica je sicer imela v mislih šivanje na šivalni stroj in take fesi šmensi zadeve), ker pa pri nas nimamo šivalnega stroja, sploh pa ne znamo delati fensi šmensi zadev.


Zato sem se odločila, da bom starejšim iz filca (lahko je kakršnokoli drugo blago, filc je fajn edino zaradi tega, ker je kompakten in se zelo enostavno prebada) oblikovala torbico (ja, še vedno zagovarjam, da naj čim več otroci delajo sami, ampak nazadnje je rezanja filca za otroke predstavljalo strašno frustracijo, ker ni šlo kot bi oni želeli in se želim tokrat izogniti strašnemu izpadu). Lahko izrežete tudi zajčka ali kaj enostavnega (glede na to, da bo kmalu Velika noč, lahko izrežete iz blaga jajčko in jo otrok obšije ali pa našije gor gumbe (prosim, izberite takšne z dvema luknjama, 4 luknje so lahko že problem za predšolske).




Ta dejavnost je primerna za starejše otroke (4 leta in več).



Za mlajše pa iz kartona ali malo tršega papirja z luknjačem po robovih izrežite luknjice, otroku dajte debelejšo vrvico (velja tudi kar vezalka vašega čevlja) in naj tudi on "šiva".

Če bo oblika njegovega izdelka enaka kot od starejših sorojencev, pa še toliko bolje.

20 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page