top of page
  • polzkovahisica

Naredi sam - otroška blagajna

Po navadi sicer objavljam svoje montessori "naredi sam"projekte, tokrat pa izdelek ni ravno montessori, vsekakor pa sem pri izdelavi sledila otroku in njegovim željam.


Že dolgo sem namreč poslušala, da si nekdo želi blagajne. Dvakrat sem bila tudi že v trgovini, da bi kupila to blagajno (ker kao zdaj pa reees nimam časa za karkoli ustvarjati), pa je na srečo niso meli.


In ko je ta želja priletela ponovno, je bil vikend in res se mi ni dalo več iskati izgovorov. Pa smo poiskali majhno škatlo. No, najprej je bila samo ena, potem se je od nekod znašla še druga in ko sem slišala: "Ja, kje bo pa predal za denar?", sem vedela, da je moj prvotni plan propadel (jaz sem namreč želela iskati bližnice in narediti brez tega predala - joj, joj, joj!).


No, pa sem hitro skombinirala obe škatli in dete je bilo zadovoljno.


Desni škatli sem odrezala pokrov in odstranila vložek.

Ker sem slutila, da bo blagajna veliko v uporabi, sem se tudi tokrat odločila, da jo oblečem v samolepilno tapeto (ki je bila sicer namenjena za povsem druge projekte, a kaj bi to). Te tapete so za take "naredi sam" projekte super uporabne, saj imajo na zadnji strani merilo s črtami in tudi če niste med najbolj spretnimi in natančnimi iz tega naredite res lepe stvari.

Tapeto sem kupila v Merkurju.


Očitno sem se pri izdelavi knjižnega predalnika toliko izurila, da mi lepljenje tapete na škatlo sploh ni delalo problemov. Skoraj ;-).


V tapeto sem oblekla tudi "predal za bankovce" in mu dodala še majhen zavihek, za lažje rokovanje z njim (da ga bo dete lažje dvignilo).


Dodala sem še "ekran" (za to sem uporabila črn papir).


Na zgornjo stran notranjega predalčka sem nalepila še tipke. Preigravala sem kar nekaj možnosti (na kolute narezana plutovinaste zamaške (sem ugotovila, da jih nimamo doma), na kocke narezan debelejši karton - pomislek - to se bo hitro uničilo). Nazadnje sem se odločila, da uporabim, kar na kvadratke narezano barvno samolepilno folijo (Otrok je ne more odlepiti - kar je zelo pomembno, če imate v hiši še mlajše otroke, ki radi urijo prstke v odstranjevanju vsega. Poleg tega je folija vodoodporna in z lahkoto jo umijete, če je le preveč v uporabi :-)


In blagajna je bila nared!




34 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page